diumenge, 25 de novembre del 2012

·Arcadi Oliveres

 Fa un any, a l'escola Vedruna Gràcia, vaig tenir la sort d'assistir a una conferència del Dr. Arcadi Oliveres i Boadella a la Sala d'actes del centre i tot just fa un mes, que als estudiants de primer ens van retransmetre un vídeo  de la conferència Què podem fer per a una societat més justa, saludable i sostenible? del mateix Doctor.

En aquesta conferència, Oliveres es va declarar pacifísta radical seguidor des de sempre de la doctrina de Gandhi, i va mostrar-se en tot moment esperançat per la situació del món a llarg termini, principalment perquè aquest era un món terriblement injust i estúpid que no podrà sobreviure sense canvis importants que recuperin valors de solidaritat i col·laboració social i, sobretot, per la potencialitat de l’ésser humà

Primerament, va manifestar la solució de la situació econòmica i política al món si tenim voluntat i no perdem l’esperança ja que estem davant d’una crisi provocada per l’enorme desigualtat de distribució.

Nosaltres, estem envoltats d’un benestar material que provoca una manca de valors en les nostres vides. No en som conscients però ens hem tornat freds, de pedra, amb una cuirassa impressionant i a més, fills de l'abundància.  

Mai havien existit tants coneixements i possibilitats tecnològiques per obtenir recursos energètics i alimentaris, ni tantes facilitats per relacionar-se i/o comunicar-se. És important saber el què ens passa per poder trobar la solució; cal evitar la manipulació de la informació ja que aquesta arriba majoritàriament a la població i pot suposar la creença d'alguna cosa que no és certa.

Amb els romans era el pa i circ (panem et circenses), posteriorment va ser el "pan y toros", i actualment ens entabanen amb el pa i el futbol. Per a més inri, els dies que no hi ha cap partit o s’acaba la lliga, ens idiotitzen amb Telecinco i Intereconomía.


Aquest aspecte, em recorda al principi d'aquesta cançó de rap:


"La codicia ha contaminado las almas de los hombres, ha levantado en el mundo barricadas de envidia, de rencor, nos ha llevado a la miseria y a la matanza. Hemos crecido demasiado deprisa, y ¿de qué ha servido?, la tecnología que proporciona abundancia nos ha dejado en la indigencia, nuestra ciencia nos ha hecho cínicos, nuestra inteligencia duros y vacíos, hemos empezado a pensar pero hemos dejado de sentir, nos hemos convertido, en esclavos del destino”




"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada