dilluns, 17 de desembre del 2012

·La religió a l'escola?

 La passada classe de Societat, família i escola, es va tractar en debat la concepció de la religió als centres educatius actuals. Algunes de les preguntes que es feien eren: "Qui ha d'escollir aquesta assignatura?" i "És correcte fer-la?"

Personalment, crec que és bona fer-la ja que no només coneixes la cultura del territori on vius, sinó que també tens la possibilitat d'entendre millor la societat en la qual et mous i ampliar, a més, els teus coneixements personals. 

Pel que fa a qui ha d'escollir-la, crec que els infants són molt petits com per triar-ho però si un no la vol fer, s'hauria de respectar la seva opinió. De totes maneres, i com he dit abans, crec que està bé que s'imparteixi aquesta assignatura perquè en un moment o altre, els nens s'hauran d'informar sobre quines religions hi ha al món i quina predomina en el lloc on viuen. Només d'aquesta manera, podran ser autònoms i decantar-se més en seguir la religió que els hi ve donada per família, o veure la fe des d'un altre punt de vista i decantar-se per una altre. 

És cert que no tothom és creient, per això, l'escola proporciona l'elecció a les famílies d'escollir entre religió i ètica. 

Algunes crítiques que ha rebut l'escola religiosa ha sigut el fet de tenir símbols penjats a les parets. A mi tampoc m'agrada gaire això de tenir a crist crucificat davant meu durant 8 hores però si t'inscrius a una escola religiosa, firmes sabent el què et trobaràs. A més, tampoc molesta, simplement està allà penjat i per les persones que no ho puguin suportar, hi ha altres escoles no religioses, les quals no hi ha cap tipus de simbolisme.


Una valoració personal sobre el debat dels meus companys seria que han sigut molt originals a l'hora de fer participar el públic mitjançant una xarxa social anomenada "Twitter". Gràcies a aquesta, el públic ha tingut l'oportunitat d'expressar els seus pensaments en un temps real tot citant comentaris o frases de les persones que formaven el debat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada